Projecten overzicht

Van Minstrelen en Kastelen

Twee kinderen spelen archeoloogje. Hoewel hun ‘opgravingen’ eigenlijk niet zoveel voorstellen, fantaseren ze er lustig op los welke prachtige verhalen er achter de gevonden voorwerpen zouden kunnen zitten.

Die fantasie wordt in deze voorstelling werkelijkheid. We ontmoeten twee minstrelen die vertellen over de jonge graaf Joran, die verliefd is op Ellemarije van het naburig graafschap. Maar Alma, de moeder van Ellemarije, vind die verliefdheid maar niks. Samen met haar alchemist Leonardo doet ze er alles aan om de jonge liefde te dwarsbomen. Maar diep in zijn hart vind Leonardo Joran best aardig. Hoe gaat Leonardo dit dilemma oplossen?

Het verhaal van Joran en Ellemarije wordt gespeeld met marionetten. De minstrelen (van vlees en bloed) wisselen het verhaal af met liedjes, die de kinderen meezingen en meespelen.

De twee amateur-archeologen komen ook een paar keer terug met nieuwe fantasieën over hoe het verder gaat. Door deze scene-wisselingen is de voorstelling wervelend en blijven de kinderen constant geboeid.

Recensie: Van minstrelen en kastelen

Denemo graaft in het verleden

In ‘Van Minstrelen en Kastelen’ worden toneelspel, muziek en poppentheater gecombineerd tot een wervelende voorstelling voor groep 5 en 6 van de basisschool. De kinderen doen zelf intensief mee door eenvoudige instrumenten te bespelen en liedjes mee te zingen. Meer »

« Terug naar het overzicht