Van Minstrelen en Kastelen

Thomas en Carlijn logeren bij oom Archibald. Oom Archibald is archeoloog en druk bezig met opgravingen bij de plaatselijke ruïne.
Daar zou vroeger het enorme kasteel van Hertogin Alma hebben gestaan.  Volgens oude geschriften had ze een prachtige dochter, Elle-Marije, die verliefd was op graaf Yoran, die in een nabijgelegen kleine burcht woonde. Alleen van die burcht is nooit iets teruggevonden.

Reuze spannend, vinden Thomas en Karlijn. Ze willen natuurlijk heel graag mee met oom Archibald, maar die vindt dat ze eerst maar eens moeten gaan oefenen op het veldje achter het huis.
Want archeoloog wordt je natuurlijk niet zomaar.

Enthousiast gaan Carlijn en Thomas aan de slag, maar na uren graven vinden ze niets anders dan een roestige spijker.
“Pff… ik hou er mee op hoor”, zegt Carlijn.
“Nog heel even”, houdt Thomas dapper vol. En dan …. Kloiink! Wat was dat? Een oud stenen muurtje? Zouden ze dan toch de burcht van graaf Yoran gevonden hebben?
Waar het altijd een vrolijke boel is, omdat graaf Yoran dol is op muziek en vaak troubadours, minstrelen en jongleurs uitnodigt? Elle-Marije is daar ook regelmatig te vinden.

Alma vindt het maar niets dat haar dochter daar zo vaak over de vloer komt.  Ze beveelt de alchemist Leonardo naar haar kamer te komen om een snood plan te smeden om voor altijd van Yoran af te komen…

doelgroep

Doelgroep: groep 5-6

duur

Duur: 45 minuten

aantal

Max. deelnemers: 30

ruimte

Locatie: speellokaal

speeloppervlak

Speelvlak: 4×3 meter