Muziek op School

Als het aan Denemo ligt, komt er steeds meer muziek op basisscholen!
Er is op scholen lang niet altijd genoeg tijd voor muziek. Daar kunnen van allerlei oorzaken voor zijn, maar als het aan ons ligt is de oplossing eenvoudig: neem contact met ons op!
Of het nou gaat om een muzikale voorstelling waar u wel wat hulp bij kunt gebruiken, of bijvoorbeeld om kinderen de mogelijkheid te geven om in groepsverband muziekles te krijgen: Denemo kan het voor u regelen.
We geven een paar voorbeelden.

Voorbeeld 1: AMV (Algemene Muzikale Vorming) in Zeewolde

De Vereniging Muziekonderwijs Zeewolde zorgt dat er in Zeewolde met behulp van subsidie van de gemeente AMV lessen gegeven kunnen worden.

De vereniging heeft subsidie om iedere basisschool-klas 6 muzieklessen van 50 minuten te geven. Denemo producties verzorgt deze AMV lessen op een aantal van die scholen. Het zijn geen losstaande lessen; we maken gebruik van materiaal uit onze muziekprojecten. Zo krijgt de lessenserie een rode draad waardoor de kinderen extra zijn geïnteresseerd. De scholen kunnen vervolgens op dit thema verder bouwen. Een lessenserie wordt afgesloten met de bijbehorende voorstelling.

Natuurlijk nemen we een ruim arsenaal aan ritme-instrumenten mee zodat de kinderen ook echt zelf muziek kunnen maken!

Voorbeeld 2: pleinfeest bij de kleuters van De Richtingwijzer

Basisschool De Richtingwijzer hield een pleinfeest voor de groepen 1-2. Zou Denemo daar een korte voorstelling bij kunnen geven?
Natuurlijk kan dat! Voor deze gelegenheid ontwikkelden we Het Eendje dat geen Eendje meer wilde zijn.
Toen we de voorstelling aan het opbouwen waren, galmde het liedje ‘Eendje ga je mee” al over het schoolplein. Ze hadden goed geoefend!

‘Eendje’ is inmiddels een vast onderdeel van ons pakket aan voorstellingen.

Voorbeeld 3: samen muziek maken na schooltijd

Muziek is overal om ons heen, dus wat is er dan leuker om zelf muziek te maken?

Denemo kan voor verschillende doelgroepen cursussen organiseren waarbij kinderen spelenderwijs kennis maken met muziek of een muziekinstrument.
Zo geeft juf Anja via de muziekschool Zeewolde onder andere oriëntatiecursussen keyboard en gitaar.